Selecteer een pagina

Een speeltje helemaal voor jezelf of juist om samen met je partner van te kunnen genieten. Iets wat iedereen voor een gezond en uitdagend seksleven kan gebruiken. De aanschaf van een dildo kan, zeker de eerste keer, behoorlijk spannend zijn. Uiteraard kan dit in diverse sexshops in alle discretie. Maar met welke dildo geef je jouw seksleven een boost, welke soort past bij jouw behoeften?

Welke dildo’s zijn er?

 

In het oerwoud van seksspeeltjes komt de dildo in de meeste soorten voor. Voor vaginaal of anaal gebruik (zoals een buttplug), voor stimulatie van beide partners (bij lesbische koppels of voorbind dildo’s), voor anale, vaginale en/of clitoriale stimulatie tegelijk (denk aan de bekende tarzan vibrators of dubbele dildo’s). Vaak lijken ze op een penis met verdikking die de eikel symboliseert en eventueel met aders. Simplistische ontwerpen en heel creatieve, ingewikkelde varianten zijn mogelijk. Afhankelijk van hoeveel stimulatie jij wil, kies je de voor jou perfecte dildo.

Waar moet je op letten als je een dildo gaat kopen?

 

Ga je een dildo kopen? Dan is het is het meest belangrijk dat je een speeltje kiest wat het best bij jou en je wensen past. Bedenk daarom wat je wilt verwennen. Is dat je vagina, anus, prostaat, clitoris, g-spot of een combinatie hiervan? Ook het formaat van je nieuwe dildo is belangrijk. Wil je een gladde dildo of juist de sensatie van een kromming of noppen en ribbels? Te groot is oncomfortabel, dus bij twijfel kun je beter voor een maatje kleiner gaan. Jouw ervaring is hierbij leidend. Weinig of zelfs geen ervaring? Kies dan een kleine. Wil je samen met je partner genieten, verdiep je dan ook zeker eens in een voorbind of dubbele dildo. Qua materiaal is er ook zeker een keuze. De meest gangbare varianten zijn uitgevoerd in wat harder, glad plastic of in flexibel siliconen. Beide geven een ander gevoel, maar zijn geschikt voor beginnende als ervaren gebruikers. Ga je liever voor super glad, sterk en onbreekbaar, dan kies je voor een glazen exemplaar. Deze is bovendien hypoallergeen en het zijn vaak kunstwerkjes op zich. Als je van een zwaar speeltje houdt, kies dan voor eentje van staal. Met warm of koud water kun je hiermee snel een extra dimensie aan je speelplezier toevoegen.