De ultieme gids voor natuurliefhebbers: 10 adembenemende nationale parken om te ontdekken

by planyourescapebe

Van ongerepte bossen tot watervallen en met sneeuw bedekte bergen, de 63 nationale parken van Amerika trekken elk jaar miljoenen bezoekers. Maar als u bereid bent buiten het hoogseizoen te reizen, kunt u genieten van de schoonheid van deze ontzagwekkende landschappen zonder te concurreren met massa’s toeristen. En in veel gevallen is een bezoek aan deze nationale schatten tijdens de late herfst, winter of vroege lente eigenlijk een betere tijd om enkele van deze natuurlijke wonderen te zien dan de zomer. Van de kolossale gletsjers van Glacier National Park in Montana tot het adembenemende uitzicht op de bergen van Yellowstone, deze adembenemende nationale parken zullen je lang nadat je hun grenzen hebt verlaten zeker sprakeloos en onder de indruk laten.

Hoewel er tal van nationale parken over de hele wereld zijn die even spectaculair zijn, mag u sommige van deze ontzagwekkende locaties gewoon niet missen. Het nationale park Skaftafell in IJsland, bijvoorbeeld, heeft alles waar je aan denkt als je je dit prachtige land voorstelt, met torenhoge kliffen met daarop ijzige watervallen en berghuisjes op groene heuvels. Dit adembenemende nationale park herbergt ook smeulende vulkanen, borrelende geisers en zwavelhoudende kraters. De zandstenen monoliet van Uluru Kata Tjuta National Park in Australië, waarvan wordt gezegd dat het van kleur verandert met de zon, is een andere must-see. Het dramatische nationale park omvat 512 vierkante mijl rood getint terrein en is populair onder reizigers die op zoek zijn naar een episch avontuur, of het nu gaat om wandelen of om het ontzagwekkende uitzicht vanaf de torenhoge rotsformatie. Met zijn rotsachtige ravijnen, weelderige bossen en bergmeren is Acadia National Park in Maine een van de meest populaire nationale parken in de VS.

Het is echter ook een van de meest onderschatte nationale parken, vooral tijdens de zomer wanneer het hoogseizoen plaatsvindt en de drukte afneemt. Bezoek in de late herfst, winter of vroege lente om drukte te vermijden en het park op zijn best te ervaren, met zijn ruige kustlijn, ongerepte bossen, meren en bergen. Het Kenai Fjords National Park in Alaska mag dan relatief nieuw zijn, het wint nu al aan populariteit als een onderschat nationaal park in de VS. De bossen van het nationale park worden aangevuld met meer dan 40 gletsjers die uit het Harding Icefield stromen, een adembenemend gezicht. De gletsjers vormen een spectaculaire achtergrond voor de bloeiende dieren in dit nationale park, van landdieren zoals beren en wolven tot zeeleven zoals walvissen en gewone zeehonden. Met zijn epische landschappen, ongerepte kustlijn en uitgestrekte wildernis is de staat Louisiana een andere nationale schat die je niet mag missen.

Het National Park System in deze staat in het zuidoosten van de VS omvat 22 parken, waaronder uitgestrekte moerassen, moerassen en bossen met tal van mogelijkheden voor buitenavonturen, zoals peddelen, vissen en paardrijden. Het zijn niet alleen natuurliefhebbers die troost vinden in deze ontzagwekkende natuurlijke omgeving, maar ook degenen die een stap terug willen doen van de drukte van het moderne leven.

You may also like

Leave a Comment