10 wellnessretraites voor verjonging en zelfontdekking

by planyourescapebe

Of je nu een gezondere levensstijl wilt beginnen, de verbinding tussen lichaam en geest wilt versterken of er gewoon even tussenuit wilt, de juiste retraite kan een verkwikkende en herstellende rust bieden. Deze luxe wellnessvakanties bevinden zich vaak op spectaculaire locaties en bieden een verscheidenheid aan unieke ervaringen en programma’s waarmee gasten hun gezondheid kunnen terugkrijgen. Van ontgiftende spa-retraites in het regenwoud tot voedzame yoga- en meditatiesessies in de bergen, deze luxe wellnessreizen zijn ontworpen met zowel lichaam als geest in gedachten. Verjong met holistische behandelingen in dit eco-boetiek wellnessresort in het Hawaïaanse paradijs Kohala. Het resort, dat een dorpsgevoel heeft, staat vol met terracotta betegelde villa’s en strekt zich uit over hectares aan tuinen, wilde bosjes en valleipaden.

Het resort biedt drie- tot 21-daagse wellnessprogramma’s rond de vijf elementen van de Panca Mahabhuta (de vijf componenten van het leven) die bedoeld zijn om natuurlijke genezing op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau te bevorderen. De serene omgeving van dit toevluchtsoord in Europese stijl in het bergstadje Aspen in Colorado is een perfecte plek om weer op te laden. De accommodatie is gevestigd in een historisch landhuis en wordt omgeven door uitgestrekte wijngaarden en hectaren bos. Het pand is de thuisbasis van lokale ambachtslieden, schrijvers, muzikanten en yoga- en wellnessfacilitators. Het is ook waar gasten comfortabel slapen in op maat gemaakte eco-hutten en genieten van biologische en lokaal geproduceerde maaltijden. Elke op maat gemaakte ervaring, die kan worden gebaseerd op de doelen van de individuele klant, omvat een reeks workshops en sessies met experts op verschillende gebieden, waaronder kunsttherapie, neurolinguïstisch programmeren en Emotion Code-genezing, evenals spabehandelingen en fitness klassen. Voor degenen die op zoek zijn naar een actievere wellnessretraite, is RESET Telluride de eerste ultra-luxe berg- en trekkingbestemming in zijn soort. Gelegen in het San Juan-gebergte, bestaat het kenmerkende aanbod van RESET uit dagelijkse trektochten met AMGA-gecertificeerde berggidsen. Andere activiteiten op het terrein zijn onder meer een ultramodern fitnesscentrum, yoga en meditatie, massages, lessen voor het bereiden van eten, voedingsadvies en een breed scala aan buitenervaringen, zoals wandelen en paddleboarding.

De retraites van RESET lopen in 2023 en beginnen bij $ 699 per persoon. Lithia Springs Resort in de Rogue Valley in Oregon heeft ook samengewerkt met deskundige beoefenaars om de She Flies With Her Own Wings-retraite te creëren. Het programma van twee nachten, geïnspireerd op het staatsmotto van Oregon, Alis Volat Proprietis, wordt geleid door holistische gezondheidscoach Andrea Matteson en omvat sessies zoals Emotion Code Healing en Neuro-Linguïstisch Programmeren. Als u op zoek bent naar een luxere, all-inclusive wellness-retraite, ga dan naar de Rocky Mountains van Colorado.

Dit toevluchtsoord op grote hoogte ligt op slechts een steenworp afstand van verschillende nationale parken en biedt een prachtig uitzicht op de rode kliffen en de omliggende wildernis. Het wellnessaanbod van het resort omvat alles van bootcamp-workouts en ayurvedisch lichaamswerk tot mind-body-coaching en een spiritueel consult met een sjamaan. Gasten kunnen ook genieten van een menu met behandelingen ter plaatse, zoals hydrotherapie en gezichtsbehandelingen, of kiezen voor de meer avontuurlijke canyon-wandelingen, yoga op de rotsen en meditatielessen op blote voeten.

You may also like

Leave a Comment