10 betoverende Europese steden om te ontdekken voor geschiedenis en cultuur

by planyourescapebe

Er zijn maar weinig plaatsen op aarde die zoveel passie in het hart van de reiziger opwekken als Europa. Van besneeuwde bergen die elke buitenavonturenjunkie inspireren om op pad te gaan, tot historische ruïnes en adembenemende monumenten (ahem, Colosseum, Sagrada Familia), er is iets aan dit continent dat iedereen aanspreekt, ongeacht hun interesses. Dit maakt Europa tot een perfecte vakantiebestemming voor liefhebbers van geschiedenis die het verleden tot leven willen zien komen en een cultuur willen ervaren die vandaag net zo leeft als in de voorbije eeuwen. Op de eerste plaats op deze lijst van 10 betoverende Europese steden om te ontdekken voor geschiedenis en cultuur staat Florence, de parel van de Renaissance in Italië, met maar liefst 130 musea, waaronder meesterwerken uit de Galleria dell’Accademia, zoals David, en de Uffizi.

De top drie wordt afgerond door Berlijn, Duitsland, de thuisbasis van prachtige historische locaties zoals de Brandenburger Tor en het Rijksdaggebouw en een moderne stad vol parken, tuinen en cafés. En mis een bezoek aan Wenen, Oostenrijk, niet voor een glimp van het verleden met weelderige barokke architectuur en een beroemd operagebouw dat nog steeds in gebruik is. De volgende stap is Praag, de betoverende hoofdstad van Tsjechië die gemakkelijk te voet te verkennen is en gevuld is met prachtige gotische, romaanse en renaissancistische architectuur. Mis het Oude Stadsplein, de astronomische klok en een wandeling over de middeleeuwse Karelsbrug niet voor een prachtig uitzicht over de rivier de Moldau. En Praag heeft ook een eersteklas bierscene! Boedapest, Hongarije, is een andere onverwachte kanshebber.

De Hongaarse hoofdstad, opgesplitst in het heuvelachtige ‘Buda’ en het vlakke ‘Pest’, staat bekend om zijn thermale baden (de beste is Szechenyi), maar biedt ook experimentele grillen door middel van straatkunst en verlaten gebouwen die zijn omgevormd tot chique eetruimtes. Brugge, België, is een andere sprookjesachtige stad die de reiziger uitnodigt om een stap terug in de tijd te nemen en door de geplaveide straten met grachten, restaurants en winkels te slenteren. Dit is een bestemming die zijn charme niet verliest, zelfs niet als de toeristenaantallen toenemen. Parijs, Frankrijk, misschien wel de meest romantische stad ter wereld, is nog steeds een must voor elke geschiedenisliefhebber. Van de adembenemende kathedraal Notre Dame tot de grandioze Eiffeltoren, dit is een stad die je werkelijk de adem beneemt.

Van de niet-Italiaanse steden die deze lijst hebben gemaakt, is het vermeldenswaard dat Lissabon in Portugal en Tirana in Albanië beide serieuze spelers zijn als het gaat om het aantal musea, kerken/kathedralen en historische locaties per hoofd van de bevolking. De eerste is een culturele krachtpatser waar bezoekers kunnen genieten van het prachtige landschap en de Portugese kunst en tradities op een meeslepende manier kunnen ervaren, terwijl de laatste een plek is waar je de rijke en complexe geschiedenis van dit voorheen gekoloniseerde land kunt ontdekken door middel van zijn architectuur, eten en muziek.

You may also like

Leave a Comment