10 must-visit-bestemmingen voor liefhebbers van avontuurlijke reizen

by planyourescapebe

Van de majestueuze kloven van de Grand Canyon tot de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro, deze ontzagwekkende bestemmingen bieden unieke reiservaringen. Maar hoewel u misschien denkt dat sommige van deze bucketlist-sites buiten uw prijsklasse vallen, zijn er eigenlijk betaalbare manieren om ze te bekijken. U kunt bijvoorbeeld de Freedom Trail volgen en de historische bezienswaardigheden van Boston bezoeken voor een fractie van wat het kost om vergelijkbare musea en attracties in Philadelphia of DC te bezoeken. Op dezelfde manier kunt u ‘s werelds hoogste top bewandelen met een beperkt budget, de hoogstgelegen camping van Europa bezoeken en’ s werelds grootste grottenstelsel verkennen zonder diep in de buidel te tasten.

De Azoren, een afgelegen archipel in de Atlantische Oceaan, herbergen dramatische vulkanische landschappen en kristalhelder water. Het is ideaal om te wandelen, duiken en walvissen te spotten, en je kunt zelfs de hoogste berg van Portugal, Pico, beklimmen. Maar hoewel dit allemaal geweldige keuzes zijn, hebben we enkele van de beste, meest betaalbare buitenavonturen op de eilanden verzameld. Voor natuurliefhebbers is het UNESCO-werelderfgoed Mulu National Park een must-visit bestemming. Dit met jungle begroeide park beschikt over verbazingwekkende natuurlijke wonderen, waaronder de grotten Deer en Lang en een ongelooflijk divers ecosysteem. De beste tijd om te bezoeken is tussen mei en juni, wanneer het droge seizoen betekent dat de vegetatie laag is en dieren in het wild gemakkelijker te spotten zijn. Als je een buitenmens bent, zijn de Canadese Rockies een bestemming die je gezien moet hebben, dankzij de turkooizen meren en ruige toppen. Je kunt genieten van de vergezichten van Banff en Jasper National Park of backcountry-routes in Kananaskis Country volgen met een beperkt budget, dankzij goedkope accommodatie-opties en rondleidingen.

En als je een fervent wintersportfan bent, de regio staat bekend om zijn ongelooflijke ski- en snowboardmogelijkheden. Ambergris Caye, gelegen voor de kust van Belize, is een hotspot om te snorkelen en duiken. Maar als je echt de spanning van het zwemmen met haaien wilt ervaren, raden we je aan een reis naar Hol Chan Marine Reserve te boeken. Dit beschermde reservaat wemelt van het koraal, tropische vissen en tientallen verpleegsterhaaien die zich verzamelen in de buurt van een zandbodemgebied dat bekend staat als Shark Alley. De haaien zijn over het algemeen kalm en nieuwsgierig naar duikers, maar het is belangrijk om afstand te houden, aangezien ze agressief kunnen worden als ze worden uitgelokt. Er zijn maar weinig steden die meer doordrenkt zijn van de Amerikaanse geschiedenis dan Boston, en je krijgt een echt voorproefje van het rijke verleden van het land zonder een fortuin uit te geven.

Je kunt de Freedom Trail volgen voor een fractie van wat het kost in Philadelphia of Washington, en je kunt het USS Constitution Museum, de campus van Harvard en Faneuil Hall bezoeken voor slechts een voorgestelde donatie van $ 5-10. Evenzo biedt Flagstaff een schat aan budgetvriendelijke activiteiten voor buitenmensen en liefhebbers van ambachtelijk bier. U kunt wandelpaden volgen bij Walnut Canyon National Monument, Sunset Crater Volcano National Monument en de dreigende vulkanen van Lowell Observatory en vervolgens genieten van lokale bieren langs de Flagstaff Brewery Trail. De stad biedt ook een aantal leuke, gratis openluchtevenementen, waaronder de jaarlijkse Fourth of July-parade.

You may also like

Leave a Comment